De Boer en Atlanta United in bloedvorm: titelhouder wint weer en breekt record

De Boer en Atlanta United in bloedvorm: titelhouder wint weer en breekt record

16-05-2019 07:43
28

Frank de Boer heeft de vijfde overwinning op rij geboekt met Atlanta United in de Major League Soccer. De regerend titelhouder was op de 49ste verjaardag van de Nederlandse trainer met 0-1 te sterk op bezoek bij Vancouver Whitecaps.

De Boer kende een zeer moeizame start in de Verenigde Staten, maar hij heeft de weg naar boven ingezet met Atlanta. De voorbije weken werd al gewonnen van Colorado Rapids (1-0), Sporting Kansas City (uit, 0-3), Toronto FC (2-0) en Orlando City (1-0).

Wedden

Meer odds

Tegen Vancouver maakte sterspeler Josef Martínez na een half uur vanaf de penaltystip het enige doelpunt van de wedstrijd. Atlanta won nu zes van zijn laatste zeven duels en tijdens al die zeges werd de nul gehouden. De laatste vijf clean sheets op rij van de ervaren doelman Brad Guzman betekenen een nieuw MLS-record.

Atlanta is inmiddels gestegen naar de derde plek in de Eastern Conference. De formatie van De Boer heeft bovendien nog wedstrijden tegoed ten opzichte van de nummers 1 en 2, DC United en Philadelphia Union.