Borst slikt kritiek op 'campingelftal' in: 'Ik vond ze stel uitgezakte toeristen'

Borst slikt kritiek op 'campingelftal' in: 'Ik vond ze stel uitgezakte toeristen'

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 07:54do 16-05-2019 om 07:54

Hugo Borst haalt bakzeil na de knappe handhaving van FC Emmen in de Eredivisie. De columnist en presentator omschreef de Drentenaren aan het begin van het seizoen nog als 'erger dan een campingelftal'.

Borst haalde vorig jaar augustus uit naar de ploeg van coach Dick Lukkien, na de 5-0 nederlaag tegen kersvers kampioen Ajax. Hij noemde het optreden lachwekkend en was ervan overtuigd dat Emmen zou degraderen. "Ik vond Emmen in die wedstrijd een stel uitgezakte toeristen. Maar ze hebben zich geweldig hersteld", geeft Borst toe in gesprek met RTV Drenthe.

"Het is knap als je je één wedstrijd voor het einde veilig speelt. Een diepe buiging voor FC Emmen en Dick Lukkien in het bijzonder", vervolgt Borst, die niet denkt dat hij de spelers op scherp heeft gezet met zijn kritiek. "Ik denk dat Lukkien mij niet nodig heeft om zijn jongens scherp te krijgen. Maar de pers is wel vaak de vijand en dat kan soms werken. Als je daar beter van kan worden, moet je dat gewoon doen."

Borst zag Emmen de laatste maanden groeien, maar waarschuwt de Drentse ploeg voor komend seizoen. "Ik denk dat Emmen onderschat is. Maar ze moeten zich realiseren dat daar volgend seizoen geen sprake meer van is. Het tweede jaar is vaak ook het moeilijkst."

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws