'Heerenveen geeft Jansen vertrouwen en haalt AZ-icoon als ervaren assistent'

'Heerenveen geeft Jansen vertrouwen en haalt AZ-icoon als ervaren assistent'

16-05-2019 08:17
16

Johnny Jansen zal ook volgend seizoen voor de groep staan bij sc Heerenveen, meldt De Telegraaf donderdagochtend. De 44-jarige oud-speler van de Friezen fungeerde al vijf jaar lang als assistent en nam onlangs op interimbasis de honneurs waar na het ontslag van Jan Olde Riekerink.

De Telegraaf verwacht deze week al een officiële bekendmaking vanuit Friesland. De nummer elf van het pas afgesloten Eredivisie-seizoen is nog op zoek naar een ervaren assistent-trainer en lijkt zijn vizier te hebben gericht op Martin Haar, die afgelopen zomer na zeventien jaar afscheid nam bij AZ en de amateurs van RKVV Velsen onder zijn hoede nam. Volgens de ochtendkrant is er al contact geweest tussen Heerenveen en Haar.

De 67-jarige Haar beschikt overigens nog over een doorlopend contract bij de koploper van de Eerste Klasse A Zondag, die in de laatste twee wedstrijden van het seizoen promotie naar de Hoofdklasse veilig kan stellen. De Telegraaf ment dat Heerenveen 25 duizend euro op tafel moet leggen om Haar naar Friesland te halen.