Overmars rekent op transfer Ziyech: Hele grote clubs hangen om hem heen

Overmars rekent op transfer Ziyech: "Hele grote clubs hangen om hem heen"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 08:14do 16-05-2019 om 08:14

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 10:02do 16-05-2019 om 10:02

Marc Overmars gaat ervan uit dat na Frenkie de Jong ook steunpilaren als Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech vertrekken bij Ajax. De directeur spelersbeleid verwacht daarentegen dat trainer Erik ten Hag wél in de Johan Cruijff Arena blijft.

Volgens De Telegraaf ligt Ten Hag goed in de markt na het behalen van de halve finale in de Champions League en de dubbel in eigen land. "Bij mij is geen concrete belangstelling getoond voor Erik en bij Erik zelf ook niet, dacht ik", zegt Overmars in de ochtendkrant. "Het is in principe niet de bedoeling hem te laten gaan. We praten met Erik juist over het opwaarderen van zijn contract."

De Ajax-directeur houdt wel rekening met een vertrek van Ziyech. "Ziyech behouden? Hij gaat weg als zich een goede club aandient. Dat gebeurt, denk ik, want hij staat door zijn geweldige spel in de Champions League veel meer in de spotlights dan vorig jaar. Hele grote clubs hangen om hem heen. Bij zijn komst hebben wij Hakim trouwens een mooie transfer beloofd."

Overmars is al druk bezig met het seizoen 2019/'20, maar hij kijkt nog verder. "Weet je, het allerbelangrijkste wordt het jaar daarna. André Onana en Nicolas Tagliafico blijven nog een jaar en na volgend seizoen hebben Dusan Tadic en Daley Blind hier twee jaar gespeeld. Misschien dat ze nog één keer graag weg willen. Dus halen we misschien nu al spelers, die er in 2020 moeten staan."

"Lisandro Magallan heeft afgelopen vier maanden meer geleerd dan in de laatste vier jaar. Hoe er bij Ajax over voetbal wordt gedacht. Wij schrijven hem daarom nog niet af. We weten hoe lang het heeft geduurd voordat Neres er klaar voor was."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws