Update: Utrecht bevestigt komst 'gerenommeerde trainer' voor beloftenelftal

Update: Utrecht bevestigt komst 'gerenommeerde trainer' voor beloftenelftal

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 18:35do 16-05-2019 om 18:35

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 18:41do 16-05-2019 om 18:41

René Hake wordt de nieuwe trainer van Jong FC Utrecht. Dat meldt De Telegraaf. Hake vertrekt aan het einde van het seizoen bij SC Cambuur.

Volgens de ochtendkrant zit Hake niet lang zonder werk: vanaf de zomer gaat hij aan de slag als trainer van Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is de opvolger van Robin Pronk. In Utrecht ligt een driejarig contract klaar voor Hake.

Hake is met Cambuur nog in de race voor promotie naar de Eredivisie. In de halve finale is De Graafschap, de nummer zeventien van de Eredivisie, de tegenstander. Saillant detail: bij de Doetinchemse eredivisionist staat zijn opvolger Henk de Jong aan het roer.

Hake is een gevestigde naam in de voetbalwereld. De 47-jarige Drent was eerder hoofdtrainer van FC Emmen en FC Twente. Bij de hoofdmacht van FC Utrecht komt overigens ook een nieuw gezicht voor de groep te staan: John van den Brom neemt het stokje over van Dick Advocaat.

Update 18.34 uur: FC Utrecht heeft op de eigen clubsite de komst van René Hake bevestigd. De trainer, die momenteel met SC Cambuur nog om promotie naar de Eredivisie strijdt, neemt het beloftenelftal onder zijn hoede. "We zijn er trots op dat we René ervan hebben overtuigd voor deze stap bij FC Utrecht te kiezen", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam over de komst van Hake. "René is een gerenommeerde trainer die zijn sporen in het betaalde voetbal heeft verdiend en veel ervaring heeft opgedaan in verschillende functies."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws