Huntelaar bezorgt jeugdspeler De Graafschap onvergetelijke avond: Geweldig!

Huntelaar bezorgt jeugdspeler De Graafschap onvergetelijke avond: "Geweldig!"

16-05-2019 12:28 Laatste update: 12:43
34

De elfjarige Twan Bouwman uit Zevenaar heeft woensdag een onvergetelijke avond gehad op De Vijverberg. Zijn club Ajax pakte de landstitel tegen De Graafschap en na afloop bemachtigde hij het shirt van idool Klaas-Jan Huntelaar.

De kleine Twan, speler van De Graafschap O11, had speciaal voor het kampioensduel van Ajax met De Graafschap (1-4) een spandoek gemaakt met de tekst 'Klaas-Jan mag ik jouw shirt'. "Huntelaar is zijn grote voorbeeld, zijn shirt zou dus een ware trofee zijn", vertelt vader Maik Bouwman aan de Gelderlander.

Wedden

Meer odds

Na de wedstrijd leek de missie van Twan te mislukken, omdat Huntelaar en co. de landstitel lange tijd vierden bij het uitvak. Met hulp van omstanders kwam hij tóch in contact met de Ajax-spits. Huntelaar liep naar de kleedkamer, haalde zijn bezwete shirt op en gaf het aan Twan. "Dat is toch helemaal geweldig! Twan was zo gelukkig, hij heeft het shirt aangetrokken en niet meer uit gedaan", zegt vader Maik. "Hij heeft er zelfs in geslapen."

De beelden die van het moment werden gemaakt door NUsport-presentator Mark Leene, gaan donderdag viral. Daarop is te zien dat Twan tranen van geluk huilt na het bemachtigen van het shirt. Huntelaar, Achterhoeker van geboorte, pakte in zijn achtertuin de eerste landstitel in zijn carrière.