VP's Elftal van de Week: kampioen Ajax levert twee spelers, ook duo uit Rotterdam

VP's Elftal van de Week: kampioen Ajax levert twee spelers, ook duo uit Rotterdam

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 13:00do 16-05-2019 om 13:00

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 13:02do 16-05-2019 om 13:02

De 34ste speelronde zit erop en dus is het tijd voor het laatste Elftal van de Week van VoetbalPrimeur. ADO Den Haag is na de monsterzege op Willem II mede-hofleverancier. Ook Feyenoord, Vitesse en kampioen Ajax leveren twee spelers.

Kjell Scherpen (FC Emmen)
Sloot zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Emmen in stijl af door de nul te houden. Dat de negentienjarige doelman een publiekswissel kreeg was veelzeggend. Mag zich volgend jaar laten zien bij kampioen Ajax.

Vyacheslav Karavaev (Vitesse)
Is al het hele seizoen een zekerheidje bij Vitesse, maar de verdediger kon zijn aanvallende impulsen nog niet belonen met een doelpunt. Tot woensdag. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie vond hij alsnog het net: Karavaev opende in Venlo de score en verzorgde vervolgens ook nog de assist bij de 0-2 van Martin Ödegaard.

Willem Janssen (FC Utrecht)
De aanvoerder van FC Utrecht kopte uit een corner zijn ploeg naast sc Heerenveen en gaf daarmee de aanzet tot een 3-1 overwinning. Zal een belangrijke schakel worden voor de Domstedelingen in de play-offs voor een Europa League-ticket.

Nicolas Tagliafico (Ajax)
De Argentijnse vleugelverdediger van Ajax toonde in Doetinchem opnieuw aan ook aanvallend van toegevoegde waarde te zijn. Na een geweldige loopactie van Hakim Ziyech dook Tagliafico op in de Doetinchemse zestien om Ajax voor een tweede keer op een voorsprong te zetten in de kampioenswedstrijd.

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
In vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor ADO sloot El Khayati zijn fantastische Eredivisie-seizoen in stijl af. In de wedstrijd tegen Willem II tekende El Khayati voor de 1-1 en even later vanaf elf meter voor 3-2. Het brengt het totaal van de dertiger op zeventien goals en twaalf assists. Petje af!

Orkun Kökcü (Feyenoord)
In de wedstrijden die hij mocht spelen bewees Kökcü een belofte voor de toekomst te zijn. Jaap Stam zal maar wat blij zijn dat hij volgend jaar over de talentvolle middenvelder kan beschikken. Met een goal en twee assists gaf Kökcü in Sittard andermaal zijn visitekaartje af en solliciteerde hij nadrukkelijk naar een basisplek voor volgend seizoen.

Martin Ödegaard (Vitesse)
Heeft een uitstekend seizoen doorgemaakt en de vermeende belangstelling van Ajax komt dan ook niet uit de lucht vallen. Tegen VVV was de Noor met een assist en een doelpunt opnieuw van onschatbare waarde.

Jeffry Fortes (Excelsior)
Speelde dit seizoen voornamelijk als rechtervleugelverdediger, maar werd tegen AZ als rechtsbuiten opgesteld. Fortes beschaamde het vertrouwen van trainer Ricardo Moniz niet en schoot tegen AZ de openingstreffer tegen de touwen.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Zijn doelpuntenproductie van dit seizoen is (mede door blessures) voor een spits niet bepaald indrukwekkend, maar tegen Fortuna Sittard liet Jörgensen wel weer zien alles in zich te hebben om een uitstekende spits te zijn voor Feyenoord. In speelronde 34 wist de Deen voor het eerst dit seizoen twee keer het net te vinden.

Tomas Necid (ADO Den Haag)
De Tsjechische spits schoot in de laatste competitiewedstrijd van ADO met scherp. Toen Willem II de hoop op een achtste plek en dus de play-offs had opgegeven, gaf de thuisploeg nog even gas. Necid tekende in het laatste kwartier voor twee treffers. Tel daar een assist in de eerste helft bij op en je kunt concluderen dat Necid een productief avondje had in het Cars Jeans Stadion.

Dusan Tadic (Ajax)
De kampioenswedstrijd van Ajax was niet bepaald hoogstaand, maar toch verdient Tadic een plek in VP's Eftal van de Week. Met zijn twee goals (waarvan een vanaf elf meter) tegen De Graafschap slaagde de Serviër er namelijk in samen met Luuk de Jong topscorer van de Eredivisie te worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws