Update: Voordracht goedgekeurd: ADO is algemeen directeur definitief kwijt

Update: Voordracht goedgekeurd: ADO is algemeen directeur definitief kwijt

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 13:30do 16-05-2019 om 13:30

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 13:40di 21-05-2019 om 13:40

Mattijs Manders vertrekt bij ADO Den Haag en gaat aan de slag als algemeen directeur bij de Eredivisie CV. Dat meldt ADO via de officiële kanalen.

De club meldt dat Manders in principe per 1 juli bij de ECV in dienst treedt, waar hij de opvolger moet worden van Jacco Swart. Manders wordt maandag 20 mei voorgedragen als algemeen directeur door de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV. "Na drie jaar bij deze fantastische club te hebben gewerkt, wordt mij de kans geboden om met de Eredivisie CV een volgende fase in te gaan", reageert Manders op de website van ADO.

"Er liggen veel interessante vraagstukken bij de ECV en dat zorgt voor een mooie uitdaging, die ik graag aanga. Ik kijk terug op een schitterende periode bij ADO Den Haag. Sportief hebben we drie prima jaren achter de rug en financieel en organisatorisch gezien staan we waar we op dit moment graag wilden staan", vervolgt hij. "Dat neemt niet weg dat ik ADO Den Haag oprecht ga missen. De club blijft voor altijd in mijn hart zitten."

John Jaakke, voorzitter van de RvC van de Eredivsie CV, heeft alle vertrouwen in Manders. "Hij is stevig en scherp, maar weet ook te verbinden. Bij ADO Den Haag heeft hij moeilijke en spannende momenten meegemaakt, waarbij hij soms uitzonderlijke stappen heeft gezet en moeten zetten. Mattijs heeft ook ruime kennis en ervaring opgedaan buiten de voetballerij, hetgeen zijn blik en oordeel verbreedt en verdiept."

Update 21/5 9.18: ADO en Manders gaan definitief uit elkaar: de Eredivisie CV heeft de voordracht van de directeur goedgekeurd, laat ADO weten via de officiële kanalen. Manders, eerder werkzaam voor Graydon, was sinds mei 2016 directeur in Den Haag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws