Van de Beek: 'Dat zou ook een hele mooie optie zijn, maar ik hou alle opties open'

Van de Beek: 'Dat zou ook een hele mooie optie zijn, maar ik hou alle opties open'

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 14:39do 16-05-2019 om 14:39

Donny van de Beek wil geen uitspraken doen over zijn sportieve toekomst. Na het binnenhalen van de landstitel liet de middenvelder zich ook niet verleiden tot het noemen van een uiterste datum waarop duidelijkheid moet komen. 

"Je wilt natuurlijk wel zo snel mogelijk duidelijkheid, maar daar kan ik nu niks over roepen", aldus Van de Beek tegenover Ajax Life. "Stel er komt na die datum wel iets en je kunt eigenlijk geen 'nee' zeggen. Voor nu ben ik vooral trots dat ik van dit team heb mogen uitmaken dit seizoen."

Van de Beek sluit een vertrek bij Ajax dus niet uit. "Ik kan nu niet zeggen dat ik wegga of blijf. In het voetbal weet je het nooit, maar ik ben wel heel blij dat ik in dit team kan voetballen en dat ik daar onderdeel van mag uitmaken", aldus de middenvelder.

Wanneer hem een situatie wordt geschetst waarin hij blijft en een 'belangrijkere rol' gaat vervullen bij Ajax, reageert hij positief. "Dat zou natuurlijk ook een heel mooie optie zijn, maar ik hou voor nu alles open. Ik heb altijd gezegd: ik focus mij op de laatste wedstrijd en daarna gaan we wel kijken. Nu eerst een weekje rust en dan richting Nederlands elftal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws