Tien Ajacieden en PSV'ers in elftal van het jaar, prijs voor De Jong en Angelino

Tien Ajacieden en PSV'ers in elftal van het jaar, prijs voor De Jong en Angelino

16-05-2019 18:06 Laatste update: 18:14
41

Frenkie de Jong is uitgeroepen tot Eredivisie-speler van het jaar, maakt FOX Sports donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De naar FC Barcelona vertrekkende controleur dankt zijn uitverkiezing aan de statistieken van Opta Sports, die hem al twee maandtitels hebben opgeleverd.

De Jong is vanzelfsprekend opgenomen in het elftal van het jaar, dat gedomineerd wordt door Ajax en PSV. Ook André Onana, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic vertegenwoordigen de kersverse landskampioen. PSV levert drie spelers: de backs Denzel Dumfries en Angelino en aanvalsleider Luuk de Jong. Angelino is bovendien verkozen tot Eredivisie-talent van het jaar. Martin Odegaard (Vitesse) is de enige 'dark horse' in het elftal van het seizoen.

Wedden

Meer odds

FOX Sports heeft bovendien negen spelers een plekje op de reservebank van het elftal van het jaar gegund: Nicolas Tagliafico (Ajax), Nick Viergever en Steven Bergwijn (beiden PSV) zijn de afgevaardigden van de top-twee. Ook Marco Bizot (AZ), Nasser El Khayati (ADO Den Haag), Thulani Serero (Vitesse), Younes Namli (PEC Zwolle), Adrián Dalmau (Heracles Almelo) en Steven Berghuis (Feyenoord) krijgen een eervolle vermelding.

Het team van het jaar: André Onana (Ajax); Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Daley Blind (Ajax), Angelino (PSV); Lasse Schöne (Ajax), Martin Odegaard (Vitesse), Frenkie de Jong (Ajax); Hakim Ziyech (Ajax), Luuk de Jong (PSV), Dusan Tadic (Ajax).