'Ajax moet het Bayern München van Nederland worden, dan kunnen ze niet om je heen'

'Ajax moet het Bayern München van Nederland worden, dan kunnen ze niet om je heen'

16-05-2019 18:11
96

Ajax probeert 'het Bayern München' van Nederland te worden om meer kans te maken op deelname aan een nieuwe vorm van de Champions League. Dat is althans de verwachting van NOS-voetbalcommentator Jeroen Elshoff, die de interesse van Ajax in PSV'er Bergwijn als voorbeeld aanhaalt.

Bergwijn zou in de belangstelling staan van Ajax en zou PSV zo'n veertig miljoen euro moeten opleveren. "Volgens mij kijkt Ajax op een langere termijn dan de komende één of twee seizoenen", legt Elshoff uit in de Voetbalpodcast van de NOS. "Ajax weet dat er veel gaat veranderen op Europees gebied, ook met de Champions League. Dat dreigt een soort gesloten systeem te worden waar misschien maar één Nederlandse club toegelaten gaat worden."

"Dan moet je de komende jaren zorgen dat je het Bayern München van Nederland wordt", gaat de commentator verder. "Gewoon de allersterksten kopen en zorgen dat ze in Europees opzicht niet om je heen kunnen als Ajax. Wat is er dan heel belangrijk? Dat je op nationaal gebied je concurrenten uitschakelt. Dat kun je op meerdere manieren doen: op eigen kracht, maar je kan ook met geld gaan smijten en de beste spelers bij anderen weghalen."