'Voorlopig mijn laatste kampioenschap bij Ajax, maar ik wil er wel van genieten'

'Voorlopig mijn laatste kampioenschap bij Ajax, maar ik wil er wel van genieten'

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 19:36do 16-05-2019 om 19:36

Het zijn emotionele dagen voor Frenkie de Jong. De middenvelder van Ajax wordt samen met zijn ploeggenoten gehuldigd, maar beseft zich ook dat dit voorlopig de laatste keer is dat dat in Amsterdam zal gebeuren. De Jong speelt volgend seizoen bij Barcelona.

De Jong werd uitgeroepen tot speler van het seizoen in de Eredivisie en kreeg ook van Ajax en de supportersgroepen waardering voor zijn aandeel in de titel. "Een speciale dag, dit heb ik nog nooit meegemaakt", reageert de middenvelder uit Arkel bij Ajax TV. "Voorlopig mijn laatste kampioenschap bij Ajax. Natuurlijk is dat een beetje emotioneel, maar ik probeer er van te genieten."

"Ik ben het meest trots op de manier hoe we gespeeld hebben", bespreekt De Jong het afgelopen seizoen van de Amsterdammers. "Dat we die manier gekoppeld hebben aan resultaat en iedereen plezier hebben kunnen geven. Daar ben ik het meest trots op."

Op de vraag of De Jong donderdagavond op het personeelsfeest van de Ajacieden de microfoon nog zal pakken antwoordt hij ontkennend. "Ik denk dat ik al genoeg gezongen heb. Ik weet niet of mensen daar nu nog heel vrolijk van worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws