'Ajax verlangt een transfersom voor me en het salaris is ook een struikelblok'

'Ajax verlangt een transfersom voor me en het salaris is ook een struikelblok'

16-05-2019 20:09
47

Azor Matusiwa speelt komend seizoen zeer waarschijnlijk niet meer voor De Graafschap. De huurling van Ajax, die onlangs te horen kreeg dat hij uit Amsterdam moet vertrekken, 'mikt iets hoger', vertelt hij in gesprek met de Gooi- en Eemlander. 

Waar zijn toekomst exact ligt, weet de 21-jarige Matusiwa nog niet. "Voor mij staat vast dat ik bij Ajax vertrek. Ik heb weliswaar nog een doorlopend contract, maar kom dus niet in de plannen voor. Ze hebben ook al een nieuwe speler gehaald voor mijn positie", doelt hij op Ajax-aanwinst Razvan Marin, die overkomt van Standard Luik.

"Nog een seizoen met Jong Ajax in de eerste divisie zie ik niet zitten. Ik heb nu van de Eredivisie geproefd en dat is ook het niveau waarop ik me verder wil ontwikkelen."

"Langer bij De Graafschap? Nog los van of we erin blijven, ligt dat niet voor de hand", stelt de jonge controleur vast. "Ajax verlangt een transfersom voor me en het salaris van mijn huidige contract is ook nog een struikelblok. Ik mik ook wel iets hoger. Ik denk dat ik voor iedere subtopper van toegevoegde waarde kan zijn."