Woede na Derksen-uitspraken: 'Ga voetbal kijken en hou lekker je smoel dicht'

Woede na Derksen-uitspraken: 'Ga voetbal kijken en hou lekker je smoel dicht'

16-05-2019 21:15 Laatste update: 21:25
180

Veronica Inside-coryfee Johan Derksen heeft met zijn uitspraken over Eurovisie Songfestival-zanger Duncan Laurence een gevoelige snaar geraakt bij Gordon. Hij is 'klaar' met Derksen en vindt dat de analist en zijn collega's van VI 'zich kapot moeten schamen'. 

Derksen deed in de afgelopen dagen nogal boude uitspraken over Laurence en het Songfestival, in zijn ogen een 'homofeest'. Het is niet de eerste keer dat teksten van Derksen volledig verkeerd vallen in de homogemeenschap. Ditmaal staat Gordon op zijn achterste benen. "Ze pretenderen in hun talkshow de taal te spreken uit de voetbalkantine en als dit de taal is uit de voetbalkantine, dan moet je je wel echt kapot schamen", zei de zanger en presentator voor de camera van Shownieuws. 

"Waar ben je mee bezig!? De boel stigmatiseren, demoniseren en een groep weg te zetten die dit festival in hun hart hebben gesloten omdat ze het zo leuk vinden. Wat zit daar voor kwaad achter? Waarom is het nodig om homobeledigende dingen te roepen? Dat heeft toch helemaal geen zin?"

Gordon vindt het ongehoord dat Derksen de jonge Laurence op tv te kakken zet. "Je gaat iemand in de media af lopen zeiken. Dan denk ik: man, hoe oud ben je? Vent, ga lekker in je tuin zitten en wat nuttigs doen. Ga lekker voetbal kijken en hou voor de rest lekker je smoel dicht."