Chelsea-ster scheurt achillespees in Amerika: streep door finale én Nations League

Chelsea-ster scheurt achillespees in Amerika: streep door finale én Nations League

16-05-2019 21:47
15

Een enorme deceptie voor Ruben Loftus-Cheek. De middenvelder van Chelsea blijkt deze week tijdens een oefenduel met New England Revolution zijn achillespees gescheurd te hebben. Hij is inmiddels geopereerd. Loftus-Cheek is maanden uit de roulatie. 

Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, liet eerder op de dag blijken dat RLC deel zou uitmaken van zijn selectie voor de aanstaande Nations League in Portugal. The Three Lions nemen het op 6 juni in de halve finale op tegen Oranje. De Chelsea-ster is door zijn blessure logischerwijs afgevallen voor het toernooi. Ook mist hij de Europa League-finale tegen Arsenal. Die wedstrijd wordt op 29 mei in Baku afgewerkt. 

Chelsea speelde afgelopen zondag tegen Leicester City z'n laatste competitieduel van het seizoen. Daarna stond voor The Blues nog een commercieel tripje naar de Verenigde Staten op het programma. Zoals afgesproken moest manager Maurizio Sarri tegen New England Revolution in z'n sterkst mogelijk opstelling spelen. Loftus-Cheek viel na 24 minuten uit.

Chelsea bevestigt donderdag via de officiële kanalen dat de middenvelder zwaargeblesseerd is geraakt. Donderdag is RLC onder het mes gegaan.