RC Genk verovert landstitel in België na bepalende goals van Ajax-aankoop Marin

RC Genk verovert landstitel in België na bepalende goals van Ajax-aankoop Marin

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 22:37do 16-05-2019 om 22:37

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 00:23vr 17-05-2019 om 00:23

RC Genk is donderdagavond kampioen van België geworden. De laatste landstitel van de Jupiler Pro League-club dateerde van 2011. Genk speelde donderdag zelf gelijk tegen Anderlecht (1-1), maar omdat Club Brugge met 2-0 onderuit ging bij Standard Luik, kan het feest losbarsten. 

Brugge, met Stefano Denswil, Ruud Vormer en Sofyan Amrabat in de basis, wist dat het móest winnen in Luik om nog een serieuze kans te maken op de landstitel. Het ging echter compleet mis. Een hoofdrol was weggelegd voor Razvan Marin, de man die komend seizoen onder contract staat bij Ajax. De Roemeense middenvelder scoorde na de pauze twee keer. Standard speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man: Collins Fai kreeg al na een halfuur rood. 

Op bezoek bij Anderlecht speelde Genk zoals gezegd met 1-1 gelijk. Bryan Heyen bezorgde de gasten de voorsprong, na ruim een uur spelen tekende Yannick Bolasie voor de eindstand. Toen de spelers van Genk hoorden dat Brugge had verloren, barstte het feest los. Het is de vierde landstitel uit de clubhistorie voor het team van trainer Philippe Clement. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws