Volop geruchten rond Ajax-target Bergwijn: 'Ik vind Malen in potentie beter'

Volop geruchten rond Ajax-target Bergwijn: 'Ik vind Malen in potentie beter'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 00:00vr 17-05-2019 om 00:00

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 00:10vr 17-05-2019 om 00:10

Donyell Malen is in potentie een betere speler dan Steven Bergwijn. Dat vindt FOX Sports-commentator Vincent Schildkamp. Deze week dook het verhaal op dat Ajax belangstelling heeft voor PSV-ster Bergwijn. 

"Wat ik wel een interessant dingetje vind: ik vind Donyell Malen eigenlijk beter dan Bergwijn", aldus Schildkamp, bij Voetbalpraat op FOX Sports"Die vind ik in potentie beter. Die heeft dat verfijnde, is sneller, altijd in beweging. Bergwijn begint z'n acties vaak vanuit stilstand. Ik vind hem in potentie een betere speler."

Schildkamp verwacht niet dat de overstap van Bergwijn naar Amsterdam van de grond komt. "Sjoerd Mossou beschreef het mooi in z'n column in het AD. Als PSV daar aan gaat beginnen, dan zou dat het faillissement zijn van de spanning bovenin de Eredivisie. Dat kunnen ze nóóit verkopen, ze kunnen dat niet doen." 

"Ik geloof echt niet dat PSV daar aan kan beginnen", benadrukt Schildkamp. "Ik kan het me echt niet voorstellen. In het verleden is zoiets wel gebeurd, maar nu, met de rivaliteit die er is, tussen die twee topploegen... Dan ben je toch gek, als je een international aan een concurrent gaat verkopen?" 

Zowel Bergwijn (21) als Malen (20) heeft een verleden in Amsterdam. Bergwijn ruilde de jeugdopleiding van de Amsterdamse club in 2011 in voor die van PSV. Malen speelde tot 2015 voor Ajax. Daarna maakte de jeugdinternational de overstap naar Arsenal. 

Poll

Wie vind jij beter?

(2203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws