Van Hooijdonk adviseert PSV: 'Op het middenveld moeten er doelpunten bijkomen'

Van Hooijdonk adviseert PSV: 'Op het middenveld moeten er doelpunten bijkomen'

17-05-2019 07:27 Laatste update: 09:22
68

Volgens Pierre van Hooijdonk moet PSV er alles aan doen om Luuk de Jong binnenboord te houden. De oud-voetballer vindt verder dat de Eindhovenaren enkele spelers moet laten gaan.

"Als je naar de bank kijkt, moet een aantal jongens vervangen worden. Bart Ramselaar, Gastón Pereiro, Jorrit Hendrix. Daarin moet je verversen", aldus Van Hooijdonk tegenover de NOS. " En wat ga je doen met Sam Lammers? Terughalen? Maar als je dat doet, moet je hem ook laten spelen", vervolgt hij.

De Eindhovenaren moeten het binnenboord houden van De Jong als prioriteit hebben, vindt Van Hooijdonk. "Want hij is uitermate belangrijk geweest. Maar op het middenveld moeten er doelpunten bijkomen. Als de aanvallers het een keer niet hebben, kun je daar nu niet op terugvallen", voegt hij toe.

PSV eindigde het seizoen als tweede, achter Ajax. De Eindhovenaren hebben het volgens Van Hooijdonk op bezoek bij kampioen Ajax laten liggen. "De spelers en supporters van PSV zullen deze zomer nog vaak aan die tien minuten terugdenken in de Arena. Tegen tien man, drie open kansen om de competitie te beslissen. Dat hebben ze nagelaten."