Van Veldhoven: 'Dat is gewoon niet te doen, als je thuiskomt ben je helemaal leeg'

Van Veldhoven: 'Dat is gewoon niet te doen, als je thuiskomt ben je helemaal leeg'

17-05-2019 08:58 Laatste update: 10:00
27

Harm van Veldhoven heeft als algemeen én technisch directeur een lastig jaar achter de rug bij Roda JC. De ploeg uit Kerkrade noteerde de laagste eindklassering uit de clubgeschiedenis en staat op het punt om overgenomen te worden.

Over die overname kan Van Veldhoven nog weinig zeggen. "Maar ik kan wel zeggen dat het noodzakelijk is. Omdat de uitgaven veel te groot zijn ten opzichte van de inkomsten. Je moet dus met mensen werken die willen investeren om Roda weer op te bouwen", vertelt hij in gesprek met De Limburger.

Van Veldhoven combineert bij Roda dit seizoen de functies van technisch en algemeen directeur. "Dat is gewoon niet te doen. Ik kan het mijn vrouw bijna niet meer uitleggen. Maar ik doe het omdat ik weet welke problemen we hebben", aldus Van Veldhoven. "Ik ben van ’s ochtends tot ’s avonds problemen aan het oplossen, dat gaat ten koste van andere dingen. Je loopt met momenten op je tandvlees. Als je thuiskomt, ben je helemaal leeg. Dat als je zoon of dochter belt, je daar eigenlijk niet goed meer op kunt reageren."

De voormalig trainer van Roda JC erkent dat hij zich wel eens heeft afgevraagd waar hij aan begonnen is. "Maar voor mij is er op zo’n moment ook geen weg meer terug. Ik heb een afspraak gemaakt en daar hou ik me aan."