VP Award 2019: MVP van Ajax pakt na dubbel ook verdiende vierde plek

VP Award 2019: MVP van Ajax pakt na dubbel ook verdiende vierde plek

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 13:30vr 17-05-2019 om 13:30

De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2019 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar. Vandaag nummer vier: Dusan Tadic, topscorer van Ajax. 

De redacteuren van VoetbalPrimeur beloonden Tadic na een jaar met 28 Eredivisie-doelpunten namens Ajax met een tweede plaats in onze verkiezing. De stem van onze community telt echter voor een groot deel mee - en omdat de Serviër aanzienlijk minder stemmen ontving dan een aantal anderen, valt hij uiteindelijk nét buiten het podium. 

Hoogtepunt van 2018/19
Wat Tadic na zijn transfer vanuit de Premier League dit seizoen heeft laten zien in het rood-wit van Ajax, is waanzinnig. Aanvankelijk stond de Servische magiër in Amsterdam op links of achter de spits, maar toen trainer Erik ten Hag hem in de spits besloot te zetten, viel alles op z'n plek. Met zijn kracht, fitheid, gogme, spelinzicht en - niet in de laatste plaats - neus voor de goal vertolkte Tadic een cruciale rol in een seizoen waarin Ajax de dubbel veroverde en zich bijna voor de finale van de Champions League wist te plaatsen. 

Tadic' finest moment vond plaats in Santiago Bernabéu, waar Real Madrid begin maart voor het oog van de volledige voetbalwereld tot op het bot werd vernederd door een subliem Ajax. Verdedigers van De Koninklijke wisten zich totaal geen raad met Tadic, die schitterende in zijn rol als valse spits en negentig minuten lang toverde met zijn linkervoet. Zijn assist op David Neres was misschien wel dé actie van het seizoen. In de tweede helft tekende Tadic ook op fraaie wijze voor de 0-3. 

Conclusie VP
Directeur voetbalzaken Marc Overmars sloeg het salarisplafond van Ajax afgelopen zomer aan diggelen om de komst van Tadic mogelijk te maken. Hier en daar was er sprake van scepsis: een bijna dertigjarige speler van Southampton, goed voor 23 goals in vier seizoenen in dienst van The Saints, was zo'n speler dat risico en die smak geld waard? De transfer van Tadic is een gouden greep gebleken. Eredivisie-volgers wisten na zijn periode in Groningen en Enschede al wat de international in huis had en dit seizoen is het krachtmens - fitter, scherper, hongeriger dan ooit - boven zichzelf uitgestegen. Omdat we dit jaar zo hebben genoten, een klein verzoekje voor Overmars: you need to behoudt Tadic.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Tadic hoger moeten eindigen?

Ja
83%
Nee
17%
(1673 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws