Idrissi koos voor Marokko: 'Koeman gaf aan: op dit moment betere kandidaten'

Idrissi koos voor Marokko: 'Koeman gaf aan: op dit moment betere kandidaten'

17-05-2019 09:17
33

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma en bondscoach Ronald Koeman proberen sinds negen maanden potentiële internationals met dubbele paspoorten ervan te overtuigen voor het Nederlands elftal te kiezen. De twee spraken de afgelopen maanden al met Noussair Mazraoui en Mohammed Ihattaren.

"Het zijn geen grote verhalen, het is gewoon een analyse van wat Ronald ziet", aldus Hoogma in gesprek met De Volkskrant. "We leggen uit in wat voor perfecte omstandigheden de speler terechtkomt als hij voor Oranje kiest. De Campus is enorm gemoderniseerd. We hebben alles naar Zeist gehaald. Er zijn hier geweldige faciliteiten, met een medisch centrum, een hotelcomplex, uitstekende velden, goede trainers. Het praat natuurlijk ook makkelijker nu Oranje weer een topteam heeft. Maar dat willen we bestendigen en daar heb je de beste spelers voor nodig."

Hoogma en Koeman spraken al met Mazraoui en Ihattaren. Eerstgenoemde besloot voor Marokko te kiezen. "Zijn hart zei: Marokko. Dat is ook prima, hij moet niet met een half gevoel voor Oranje spelen", aldus Hoogma. "Wij wilden slechts te kennen geven dat hij een voorname kandidaat was en wat we hem konden bieden." Ihattaren heeft zijn keuze nog niet gemaakt.

AZ-aanvaller Oussama Idrissi kreeg juist te horen dat voor hem (voorlopig) geen plek was in Oranje. Hij koos vervolgens voor Marokko. "Koeman gaf aan: mijn staf ziet op dit moment op zijn positie betere kandidaten. Volkomen terecht maakt die jongen dan een keuze. Dat respecteren we volledig. We zijn niet van: ook al heeft hij nu nog niet het niveau van Oranje, we laten hem pijlsnel debuteren, want dan kan hij niet meer voor een ander land uitkomen."