'Dat is denk ik ook de reden waarom Ajax Scherpen naar Amsterdam haalt'

'Dat is denk ik ook de reden waarom Ajax Scherpen naar Amsterdam haalt'

17-05-2019 10:35 Laatste update: 10:36
97

De stap naar Ajax komt niet te vroeg voor Kjell Scherpen. Dat vindt Antoine van der Linden. De oud-voetballer stelt in het Dagblad van het Noorden dat de Amsterdammers hem uitvoerig hebben gescout.

Van der Linden zag Scherpen afgelopen seizoen 'een aantal cruciale reddingen' verrichten bij Emmen. "Ik denk niet dat hij te vroeg naar Ajax vertrekt", zegt hij. "Ik verwacht dat ze hem heel goed hebben gescout, dat Ajax alles goed in kaart heeft gebracht."

"Hij is een jongen van negentien, heeft al een heel seizoen in de Eredivisie gekeept en gaat straks op topniveau trainen tussen de beste keepers van Nederland. Bovendien gaat hij zijn wedstrijden spelen met Jong Ajax in de eerste divisie. Dat is voor een doelman van zijn leeftijd prima."

Van der Linden erkent dat Scherpen bij Emmen ook nog stappen had kunnen maken. "Maar bij Ajax hebben ze alles voorhanden, kan hij op topniveau werken en zijn ze in staat om elk aspect van het vak er apart uit te lichten om het verder te verbeteren. Daar is echt winst te behalen. Dat is denk ik ook de reden waarom Ajax hem naar Amsterdam haalt in plaats van hem nog een jaar in Emmen te stallen, wat ook had gekund."