AZ legt 'meedogenloze verdediger' vast: 'Een jongen met veel potentie'

AZ legt 'meedogenloze verdediger' vast: 'Een jongen met veel potentie'

17-05-2019 12:49 Laatste update: 12:50
57

AZ heeft de 17-jarige centrale verdediger Jorn Berkhout vastgelegd tot medio 2022. Voor de jeugdspeler betekent het zijn eerste contract in het betaalde voetbal, zo laat AZ weten via de officiële kanalen.

Berkhout speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van de Alkmaarders en ligt nu voor de komende drie jaar vast. "Jorn heeft kwaliteiten aan de bal én kan meedogenloos verdedigen", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ.

"Jorn is inzichtelijk heel sterk: Hij kan lezen wat er in een wedstrijd gebeurt en handelt daar ook naar. Het is een jongen met veel potentie, dus ik ben blij dat hij zich bij ons de komende jaren kan ontwikkelen tot een stabiele AZ-1-speler", vervolgt Huiberts.

Dit seizoen speelt Berkhout zijn wedstrijden voor AZ Onder 17. "Dit is een mooi moment voor mij", aldus Berkhout na zijn contractondertekening. "Ik hoop zo snel mogelijk in het stadion te spelen. Daar ga ik heel hard voor werken. En je ziet aan Kenzo Goudmijn, die deze week op zijn zeventiende debuteerde, dat het hard kan gaan."