Politie: 'We moeten een groot compliment geven aan Van der Sar en De Ligt'

Politie: 'We moeten een groot compliment geven aan Van der Sar en De Ligt'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 14:11vr 17-05-2019 om 14:11

Dat Matthijs de Ligt en Edwin van der Sar bij de Ajax-huldiging optraden als bodyguards van burgemeester Femke Halsema, blijkt geen toeval. De Amsterdamse politie had de algemeen directeur en aanvoerder gevraagd extra op te letten.

Dat vertelt de politie vrijdag, een dag na de goed verlopen huldiging op het Museumplein, aan AT5. Halsema werd bij haar korte speech getrakteerd op een fluitconcert en rondvliegende blikken. De Ligt en Van der Sar waren echter zo attent om de burgemeester te beschermen voor een bierdouche.

"Daarin moeten we een groot compliment geven aan Edwin van der Sar en Matthijs de Ligt, die de opdracht die ze van te voren hadden, uitstekend hebben uitgevoerd", vertelt politiechef Chris Koers. "We wisten van te voren dat sommige mensen bepaalde sentimenten hadden, dus op dat soort momenten houden we met alles rekening en dat hebben we natuurlijk ook meegegeven aan de mensen die op het podium stonden en dat hebben ze uitstekend gedaan."

Tijdens en na de huldiging van Ajax zijn in totaal 34 mensen opgepakt. Ze werden aangehouden voor onder meer vuurwerk, belediging en mishandeling. De politie spreekt van een feestelijk verlopen huldiging.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws