Derde prijs voor Ten Hag: succestrainer Ajax wint Rinus Michels Award

Derde prijs voor Ten Hag: succestrainer Ajax wint Rinus Michels Award

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 14:41vr 17-05-2019 om 14:41

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 14:49vr 17-05-2019 om 14:49

Erik ten Hag is uitgeroepen tot beste trainer van de Eredivisie. De succescoach van Ajax won vrijdag de Rinus Michels Award, een prijs die wordt uitgereikt op initiatief van vakblad De Voetbaltrainer.

Ten Hag was door de prestaties van Ajax de grote favoriet voor de Rinus Michels Award. Hij leidde de Amsterdamse club naar de landstitel, KNVB Beker en halve finale van de Champions League. Drie jaar geleden veroverde Ten Hag ook al de Rinus Michels Award, toen vanwege zijn prestaties met FC Utrecht. Hij is de opvolger van Phillip Cocu.

Naast Ten Hag waren Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV) genomineerd voor de prijs.

Marino Pusic werd uitgeroepen tot de beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Hij won de verkiezing van de genomineerden Willy Boessen (FC Den Bosch), Henk Fraser (Sparta), Mike Snoei (Telstar) en Klaas Wels (TOP Oss). Pusic werd kort na het kampioenschap van Twente ontslagen door de Enschedese club.

De jeugdopleiding van Ajax werd uitgeroepen tot beste van Nederland, voor PSV en Sparta. De beste trainer in het amateurvoetbal is Laurens Knippenborg van RKZVC uit Zieuwent.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws