Update: Feyenoord legt na jonge topscorer nóg twee aanvallende talenten vast

Update: Feyenoord legt na jonge topscorer nóg twee aanvallende talenten vast

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 19:54vr 17-05-2019 om 19:54

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 19:54vr 17-05-2019 om 19:54

Abdel Belarbi heeft vrijdag zijn eerste profcontract getekend bij Feyenoord. De Rotterdamse club heeft de zeventienjarige spits voor drie seizoenen vastgelegd.

Belarbi speelt sinds 2015 in de Feyenoord-opleiding. "Het is prachtig om bij deze grote club een contract te tekenen, echt een droom die uitkomt. Daarnaast voelt het voor mij als een stimulans richting de toekomst", reageert hij op de clubsite.

Met veertien goals is Belarbi, die uitkomt in O17 en O19, topscorer van zijn lichting. "Abdel is een echte spits in een drie-aanvallers systeem", aldus technisch directeur Martin van Geel. "We geloven dat hij, ondanks dat hij nog jong is, al de kwaliteiten bezit om volgend seizoen permanent aan te sluiten bij O19."

Belarbi is na Denzell Hall, Joey Koorevaar, Splinter de Mooij en Tein Troost de vijfde jeugdspeler die dit seizoen een profcontract tekent bij Feyenoord. Van Geel: "Dat is een heel goed teken. Spelers willen hier graag tekenen omdat ze weten dat hen ook echt de kans wordt geboden om door te breken, mits ze er natuurlijk hard voor blijven werken."

Update 19.54 uur: Feyenoord heeft na Abdel Belarbi ook Giuliany Ben-David dos Santos en Shiloh 't Zand vastgelegd. Ben-David dos Santos kwam in 2016 over van de jeugdopleiding van Sparta. 't Zand maakte in 2010 al de overstap van amateurvereniging Maasstad Tediro naar de opleiding van Feyenoord.

"Shiloh en Giuliany zijn twee talentvolle, aanvallende spelers van wie we blij zijn dat we ze beiden voor lange periode aan onze club hebben weten te binden", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "Het aantal doelpunten dat de twee dit seizoen in Onder 16 en Onder 17 hebben gemaakt, liegt er niet om."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws