Ajax is Neres weken kwijt: aanvaller in Braziliaanse selectie voor Copa América

Ajax is Neres weken kwijt: aanvaller in Braziliaanse selectie voor Copa América

17-05-2019 16:30 Laatste update: 17:38
51

Het seizoen krijgt een mooi staartje voor David Neres. De aanvaller van Ajax is door bondscoach Tite beloond met een plek in de Copa América-selectie van Brazilië.

Tite maakte vrijdagmiddag zijn definitieve selectie van Brazilië voor de Copa América van deze zomer bekend. De bondscoach van de Seleção heeft daarin een plekje ingeruimd voor de Ajacied. Neres maakte de afgelopen maanden veel indruk in zowel de Eredivisie als de Champions League. Bij zijn debuut voor Brazilië in maart gaf hij een assist.

Brazilië, waar onder meer Marcelo, Vinicius Junior, Fabinho en Lucas Moura ontbreken, neemt het in de groepsfase van de Copa América op tegen Bolivia, Venezuela en Peru. Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi wordt tussen 14 juni en 7 juli afgewerkt in Brazilië. Ajax-trainer Erik ten Hag kan dus een deel van de voorbereiding geen beroep doen op de 22-jarige aanvaller.

De Copa América-selectie van Brazilië:

Doel: Alisson (Liverpool), Cássio (Corinthians), Ederson (Manchester City)

Verdediging: Alex Sandro (Juventus), Dani Alves (PSG), Eder Militão (Porto), Fagner (Corinthians), Filipe Luis (Atlético Madrid), Marquinhos (PSG), Miranda (Internazionale), Thiago Silva (PSG)

Middenveld: Allan (Napoli), Arthur (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Lucas Paquetá (Milan), Philippe Coutinho (Barcelona)

Aanval: David Neres (Ajax), Everton (Grêmio), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (PSG), Richarlison (Everton)