PSV strikt jonge middenvelder en raakt verdediger kwijt aan Olympique Lyon

PSV strikt jonge middenvelder en raakt verdediger kwijt aan Olympique Lyon

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 17:25vr 17-05-2019 om 17:25

PSV heeft jeugdspeler Damian Timan aan zich gebonden. De net achttienjarige middenvelder tekende vrijdag zijn eerste profcontract, die hem tot medio 2022 aan de Eindhovenaren bindt. Tegelijkertijd raakt de club Héritier Deyonge kwijt.

Timan loopt al sinds de F-jeugd op De Herdgang rond. De international van Oranje onder 18 kwam het voorbije seizoen uit voor PSV onder 19, het team van trainer Ruud van Nistelrooy. Daar speelde hij doorgaans als één van de twee controleurs op het middenveld.

"Dit is een hele mooie dag, een fantastisch moment en het begin van wat moet uitmonden in een droom", zegt Timan op de clubsite. "Ik heb altijd tegen iedereen die het maar wilde horen gezegd dat ik profvoetballer wilde worden. Hier, bij mijn club PSV. De mooiste club van Nederland. Het ultieme doel is om hier uit te groeien tot een belangrijke speler op dit veld", wijst hij naar het gras van het Philips Stadion.

Lyon strikt Deyonge
PSV krijgt ook een tegenvaller te verwerken. De zeventienjarige Deyonge heeft een aanbieding van de nummer twee van de Eredivisie afgeslagen en kiest voor een overstap naar Olympique Lyon. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De verdediger, die de Belgische nationaliteit heeft, vertolkte dit seizoen nog geen grote rol bij PSV onder 19 en maakte nog niet zijn debuut voor de beloften.

PSV krijgt nog wel een opleidingsvergoeding van in totaal 220.000 euro. Lyon moet vier keer 10.000 euro en twee keer 90.000 euro afrekenen, omdat Deyonge tussen zijn 12e en 17e levensjaar in Eindhoven actief was.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws