Overmars: 'Kans is groot dat we opvolger Ziyech in die categorie zoeken'

Overmars: 'Kans is groot dat we opvolger Ziyech in die categorie zoeken'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 17:49vr 17-05-2019 om 17:49

Ajax wacht opnieuw een drukke transferzomer. De Amsterdammers lijken afscheid te nemen van diverse bepalende spelers, waardoor de ogen gericht zijn op Marc Overmars. De directeur spelersbeleid sluit enkele verrassingen niet uit.

Overmars verbaasde vorige zomer vriend en vijand door Dusan Tadic en Daley Blind naar de Johan Cruijff Arena te halen. "Timing is allesbepalend. We kijken zeker wel hoe en wat er mogelijk is", zegt de oud-international tegen Voetbal International. "Dat is een continu proces, vanaf het begin van het seizoen. Als bijvoorbeeld Hakim Ziyech zal vertrekken, moeten we er een speler van niveau voor terughalen. De kans is groot dat we die dan in de categorie midden-twintigers zoeken."

Ajax heeft door het Champions League-succes en lucratieve transfers zoals die van Frenkie de Jong een goed gevulde beurs, maar dat betekent niet dat Overmars kan doen wat hij wil. "Het is prettig dat je bepaalde keuzes sneller kan maken, maar makkelijker is het niet zozeer geworden. Het gevaar ligt altijd op de loer, ook nu. Als je twee hele dure spelers koopt en die renderen niet, dan heb je gewoon een probleem. Gaat zoiets twee of drie jaar op rij fout, dan zak je weer heel snel weg."

"We hebben moeten knokken om dit te bereiken, ook financieel gezien, en zullen nu moeten knokken om er te blijven", aldus Overmars. "Daarbij gaan wij als club niet snel boven een transfersom van boven de twintig miljoen euro zitten, waar veel andere clubs in de Europese top dat wel makkelijk doen. Het is dus zaak om te blijven presteren, niet alleen op het veld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws