Ten Hag: 'Dan staat er volgend jaar weer een sterk team, ben ik van overtuigd'

Ten Hag: 'Dan staat er volgend jaar weer een sterk team, ben ik van overtuigd'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 18:50vr 17-05-2019 om 18:50

Erik ten Hag is gelukkig met de manier waarop Ajax zich heeft gepresenteerd dit jaar, maar hij tempert de verwachtingen voor volgend seizoen. Volgens de 49-jarige trainer moet alles maar weer net goed vallen in de Johan Cruijff Arena.

"Ajax heeft weer van zich doen spreken, de talentenfabriek", zegt Ten Hag bij Inside Ajax. "Die naam hebben ze door de historie in heel Europa en die is nu weer bevestigd. Ajax zal door haar filosofie die talenten altijd weer voortbrengen. Als wij als leiding daar goed op weten te sturen, zal er volgend jaar ook weer een sterk team staan. Daar ben ik van overtuigd."

"Maar dat kost heel veel werk", waarschuwt de oefenmeester. "Het zal weer vanuit een heel goede filosofie moeten gaan. We zullen weer slim en creatief moeten zijn. Dan zijn we in staat om weer een heel sterk team neer te zetten. Of dat weer zo goed is als afgelopen seizoen? Dat mag je niet verwachten. Dat is absoluut niet realistisch en hadden we van deze ploeg ook niet verwacht."

"Natuurlijk kan er weer wat gaan groeien, maar het is zeker geen vanzelfsprekendheid dat het ieder jaar gebeurt. We hebben er twintig jaar op moeten wachten, maar ik hoop niet dat het weer twintig jaar duurt", besluit Ten Hag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws