Van Hooijdonk: 'Als Feyenoord nu geen doelstelling heeft, wat is het probleem?'

Van Hooijdonk: 'Als Feyenoord nu geen doelstelling heeft, wat is het probleem?'

17-05-2019 21:48
44

Pierre van Hooijdonk en Ruud van Os zijn het niet eens over de sportieve doelstelling die Feyenoord voor komend seizoen moet uitspreken. Volgens de chef sport van RTV Rijnmond moet Feyenoord zich niet vastpinnen op een doelstelling, Van Hooijdonk denkt dat de derde plek het maximaal haalbare is.

Na het kampioenschap van 2017, de eerste in achttien jaar tijd, eindigden de Rotterdammers als vierde en derde. "Het is de vraag hoe lang er nu weer gewacht moet worden", stelt Van Os in FC Rijnmond. "Je kunt niet zeggen dat je structureel om de titel meedoet. Was het maar zo!"

Presentator Peter van Drunen oppert dat Feyenoord de derde plaats in de Eredivisie als doelstelling moet hebben. "Dat gaan ze nooit zeggen, maar misschien moeten ze dat wel doen", denkt Van Hooijdonk. "Als je kijkt naar de begroting en de selectie, dan is dat toch niet zo raar?"

Van Os is het hier niet mee eens. "Vitesse kan best zeggen: we gaan voor de derde plaats. Maar Feyenoord toch niet? Dat zou toch heel onnatuurlijk zijn?" De chef sport van de regionale zender komt met een suggestie voor de Rotterdammers. "Ze zeggen elke vrijdag: we willen winnen. En dat probeer je dan 34 keer en dan zie je wel waar je staat. Om nou te zeggen dat je voor een titel gaat, terwijl het niet reëel is... Zo vaak mogelijk winnen, dat moet de doelstelling zijn."

Van Hooijdonk gaat hier in mee. "Als je nu geen doelstelling afgeeft voor het komende seizoen, wat is het probleem?"