Brabander Roos op drempel van Premier League: 'Gaan nog vier dagen naar Portugal'

Brabander Roos op drempel van Premier League: 'Gaan nog vier dagen naar Portugal'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 22:13vr 17-05-2019 om 22:13

Kelle Roos staat aan de vooravond van dé wedstrijd van zijn wonderlijk verlopen carrière. De 27-jarige doelman uit het Brabantse Rijkevoort keepte in 2013 nog voor de amateurs van RKSV Nuenen, maar gaat op maandag 27 mei met Derby County om promotie naar de Premier League strijden.

Roos besloot zes jaar geleden om het avontuur aan te gaan bij de Engelse amateurclub Nuneaton Borough en werd gescout door Derby County. Sinds 2014 werd hij liefst vijf keer uitgeleend en afgelopen zomer begon hij als tweede doelman van The Rams aan het seizoen: Roos verdrong Scott Carson echter onder de lat en mag binnenkort op Wembley aantreden tegen Aston Villa, in de finale van de play-offs. "We zijn nu al volop in voorbereiding, gaan nog voor vier dagen op trainingskamp naar Portugal en dan moeten we er op 27 mei staan. Ik kijk er nu al enorm naar uit", laat hij weten aan Omroep Brabant.

Of Roos volgend seizoen nog steeds voor Derby County speelt, is overigens nog maar de vraag. Het contract van de doelman loopt af en beide partijen zijn in gesprek, maar Roos houdt alle opties open. "Derby County is niet meer de enige club die toekomst in mij ziet als eerste keeper. De Engelse voetbalclubs weten wel dat ik gratis op te halen ben aan het einde van het seizoen." Eerder dit seizoen liet hij al een contractaanbod lopen. "Het was een contract als tweede keeper. Een financieel goed aanbod, maar ik heb toen ook aangegeven dat er geen prijskaartje hangt aan het feit dat ik wil keepen. Dat begrepen ze ook."

Aston Villa en Derby County spelen op maandag 27 mei de 170 Million Pound Game en trappen om 16.00 uur Nederlandse tijd af. Het treffen op Wembley zal in het teken staan van de reünie tussen de voormalige Chelsea-maatjes Frank Lampard, Ashley Cole en John Terry: Lampard is manager van Derby County, waar Cole op 38-jarige leeftijd nog onder contract staat. Terry fungeert als assistent-manager van Aston Villa, de club van Anwar El Ghazi.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws