'Nieuws uit Catalonië: Barça kan niet voldoen aan nieuwe eisen van kamp-De Ligt'

'Nieuws uit Catalonië: Barça kan niet voldoen aan nieuwe eisen van kamp-De Ligt'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 23:25vr 17-05-2019 om 23:25

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 09:05za 18-05-2019 om 09:05

De transfersoap rondom Matthijs de Ligt heeft een volgende wending gekregen. Volgens het Catalaanse medium RAC1 is er tijdens de onderhandelingen tussen Ajax en FC Barcelona een kink in de kabel gekomen.

RAC1 meent dat het kamp-De Ligt, vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Mino Raiola, zich bewust is van de status van de centrale verdediger en de vraagprijs de hoogte in heeft gegooid. Volgens het medium kan FC Barcelona niet voldoen aan de nieuwe financiële eisen van Raiola, die bovendien zou schermen met lucratievere aanbiedingen vanuit Engeland. De negentienjarige aanvoerder van Ajax lijkt er namelijk ook goed op te staan in de Premier League: zowel Liverpool als Manchester United dingt naar verluidt naar zijn hand.

De Ligt is al maandenlang een veelvuldig terugkerende naam in het geruchtencircuit. Spaanse media meldden deze week dat een delegatie van FC Barcelona naar Amsterdam was afgereisd om de transfer af te ronden, maar dit werd ten stelligste ontkend door directeur Edwin van der Sar en De Ligt zelf. De verdediger liet na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht weten dat er 'gepraat werd', door Ajax en een niet nader genoemde andere partij, maar dat er niets concreets speelde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is FC Barcelona de beste club voor De Ligt?

(30808 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws