'Nieuws uit Catalonië: Barça kan niet voldoen aan nieuwe eisen van kamp-De Ligt'

'Nieuws uit Catalonië: Barça kan niet voldoen aan nieuwe eisen van kamp-De Ligt'

17-05-2019 23:25 Laatste update: 18-05-2019 09:05
144

De transfersoap rondom Matthijs de Ligt heeft een volgende wending gekregen. Volgens het Catalaanse medium RAC1 is er tijdens de onderhandelingen tussen Ajax en FC Barcelona een kink in de kabel gekomen.

RAC1 meent dat het kamp-De Ligt, vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Mino Raiola, zich bewust is van de status van de centrale verdediger en de vraagprijs de hoogte in heeft gegooid. Volgens het medium kan FC Barcelona niet voldoen aan de nieuwe financiële eisen van Raiola, die bovendien zou schermen met lucratievere aanbiedingen vanuit Engeland. De negentienjarige aanvoerder van Ajax lijkt er namelijk ook goed op te staan in de Premier League: zowel Liverpool als Manchester United dingt naar verluidt naar zijn hand.

De Ligt is al maandenlang een veelvuldig terugkerende naam in het geruchtencircuit. Spaanse media meldden deze week dat een delegatie van FC Barcelona naar Amsterdam was afgereisd om de transfer af te ronden, maar dit werd ten stelligste ontkend door directeur Edwin van der Sar en De Ligt zelf. De verdediger liet na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht weten dat er 'gepraat werd', door Ajax en een niet nader genoemde andere partij, maar dat er niets concreets speelde.