Robben: 'Zou het graag nog één keer laten zien, maar ik maak de opstelling niet'

Robben: 'Zou het graag nog één keer laten zien, maar ik maak de opstelling niet'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 07:47za 18-05-2019 om 07:47

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 08:40za 18-05-2019 om 08:40

Arjen Robben speelt vandaag zijn laatste wedstrijd in de Allianz Arena. De vleugelspeler van Bayern München gaat na dit seizoen weg uit Beieren, maar wil zijn periode in Duitsland afsluiten met een klapper.

Robben ziet zijn afscheid bij Bayern (thuis tegen Frankfurt) voor zich als een herhaling van zijn laatste wedstrijd met Oranje. "Deze tegen Frankfurt heb ik in mijn hoofd al drie keer gespeeld", zegt Robben tegen het Algemeen Dagblad. "Ik zou het zó graag nog één keer laten zien. Nog één keer alles geven zoals bij mijn laatste interland met Oranje tegen Zweden. Daar nam ik toen afscheid met twee goals. Ik weet: dat kan nu ook, fysiek. Maar ja, ik maak niet de opstelling."

De 35-jarige Bedummer vertrekt als een monument uit München. Dat terwijl hij eigenlijk niet had verwacht zo lang bij Bayern te blijven. "Nee, niet in eerste instantie. Was ook niet vreemd, hè. Ik had drie jaar bij Chelsea gezeten, twee jaar in Madrid. Ik weet nog: ik was best huiverig toen ik in 2009 kwam. Van het 'grote' Real Madrid naar Bayern dat Europees weinig succesvol was in die tijd."

"Mijn droom was om ooit de Champions League te winnen", kijkt Robben terug op zijn lange en succesvolle carrière." Die ambitie waarmaken, dat zag er niet rooskleurig uit. Maar wat een ontwikkeling in de tien jaar die volgden! Bayern en ik hebben een prachtige reis gemaakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws