VP Award 2019: Fenomeen Frenkie zwaait af met derde plek op podium

VP Award 2019: Fenomeen Frenkie zwaait af met derde plek op podium

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 14:00za 18-05-2019 om 14:00

De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2019 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar. Vandaag nummer drie op het podium: Ajax-fenomeen Frenkie de Jong. 

Niet alledaags en daarom het vermelden waard: de redactie van VoetbalPrimeur en jullie, onze trouwe lezers en users, waren het volledig eens over Frenkie de Jong. Wij deelden hem een derde plek op het podium van de VP Award toe en in de poll op de website eindigde de middenvelder van Ajax en Oranje eveneens met brons, voor teamgenoot Dusan Tadic (plek vier) en naamgenoot en nummer vijf Luuk de Jong. 

Hoogtepunt 2018/19
Op basis van statistieken ontving Frenkie de Jong deze week de prijs voor beste speler van de Eredivisie van dit seizoen. De 22-jarige stilist viel op met zijn dribbels (succespercentage van 75 procent) en uitstekende passing (succespercentage van 91 procent). Voor de camera van FOX Sports zei de goedlachse De Jong dat statistieken niet alles zeggen - en daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Voorbeeld: Hakim Ziyech levert, ten opzichte van andere Eredivisie-toppers, relatief veel ballen in. Maar heeft dat juist niet te maken met het feit dat Ziyech altijd vooruit denkt en veel risico neemt met z'n passes om defensies te ontmantelen? 

In iets mindere mate geldt dat ook voor De Jong. Komt hij aan de bal, dan ga je rechtop zitten. Zijn dribbels zijn een lust voor het oog en met snelle, verticale passes wist hij zich dit seizoen wekelijks te onderscheiden. De bravoure die De Jong uitstraalt, spreekt tot de verbeelding. De actie die beklijft is het momentje met Luka Modric, tijdens het legendarische uitduel met Real Madrid (4-1 zege) in maart. Modric, Wereldvoetballer van het Jaar, werd als een pupil uitgespeeld door De Jong en bleef verbouwereerd achter op het gras.

Conclusie VP
Bizar eigenlijk, om te bedenken dat De Jong amper twee seizoenen basisspeler is geweest in Amsterdam. Fenomeen Frenkie is een begrip geworden in Europa. De hysterie rondom zijn persoon heeft 'm ogenschijnlijk weinig gedaan. Vanaf het moment dat z'n transfer naar Spanje rond was, en De Jong ineens een prijskaartje van 75 miljoen euro om z'n nek had hangen, waren alle ogen nog eens extra op hem gericht. Van druk of stress was echter niets te merken. Lef, flair, plezier - dát is Frenkie de Jong. Namens alle voetballiefhebbers van Nederland: bedankt dat je ons hebt laten genieten - en houd ook in Barcelona die eeuwige lach op je gezicht. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws