'Iedereen weet dat het in Alkmaar eigenlijk een gesloten boek is voor mij'

'Iedereen weet dat het in Alkmaar eigenlijk een gesloten boek is voor mij'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 12:36za 18-05-2019 om 12:36

Voor Iliass Bel Hassani zijn belangrijke weken aangebroken. De middenvelder van FC Groningen is begonnen aan de Ramadan, staat met zijn club in de play-offs om Europees voetbal én lijkt op zoek te moeten naar een nieuwe club.

FC Groningen huurt Bel Hassani van AZ, waar hij nog een doorlopend contract heeft, maar besloot onlangs om de koopoptie niet te lichten. Dit knaagde aan de spelmaker, geeft hij toe in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Ik heb op de training wel een korte periode gehad dat ik er met mijn hoofd niet bij was. Dat had verschillende oorzaken. De Ramadan begon, de optie in mijn huurcontract werd niet gelicht." Hierdoor belandde hij op de reservebank tijdens de laatste twee competitiewedstrijden. "Ik vind het apart, maar ga daarover graag het gesprek met hem (trainer Danny Buijs, red.) aan. Ik vind dat ik gewoon moet spelen."

Bel Hassani verwacht geen problemen met Buijs. "Hij was een belangrijke reden om hiernaartoe te komen. Hij is heel direct. Daar houd ik van. Hij weet me te raken. Andersom mag de trainer mij ook. Dat weet ik zeker." De spelmaker erkent dat hij het afgelopen half jaar niet op de toppen van zijn kunnen heeft gespeeld, maar baalt van het feit dat hij geen onomstreden basiskracht is. "Ik vind het te gemakkelijk om mij elke keer eruit te halen als het minder gaat. En ik vind al helemaal niet dat ik negentig minuten op de bank moet zitten met mijn kwaliteiten."

Waar hij volgend seizoen speelt, weet Bel Hassani nog niet. In Alkmaar ligt hij nog tot medio 2021 vast, maar lijkt hij niet op speeltijd te hoeven rekenen. "Iedereen weet dat het in Alkmaar eigenlijk een beetje een gesloten boek is voor mij", beaamt de 26-jarige Rotterdammer, die stiekem hoopt dat hij alsnog bij FC Groningen kan blijven. "De deur staat nog op een kier. Ik zal moeten afwachten. Ik heb het hier in ieder geval enorm naar mijn zin, ben tevreden over de omgeving waarin ik terecht ben gekomen, de mensen die ik hier om me heen heb. Ik wil graag een keer vanaf het begin van het seizoen laten zien wat ik waard ben."

FC Groningen begint zaterdagavond aan de play-offs: om 20.45 uur wordt er in eigen huis afgetrapt tegen Vitesse. De return in Arnhem is dinsdagavond en begint eveneens om 20.45 uur.

Poll

Wie gaat de play-offs om Europees voetbal winnen?

(5694 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws