'De Jong-scenario' voor Bruns: 'Dat ik dan Europees voetbal kan mislopen, klopt'

'De Jong-scenario' voor Bruns: 'Dat ik dan Europees voetbal kan mislopen, klopt'

18-05-2019 13:17 Laatste update: 13:29
14

Niet alleen de play-offs om promotie/degradatie, maar ook de extra wedstrijden om Europees voetbal staan bol van de saillante ontmoetingen. De Graafschap-trainer Henk de Jong neemt het zondag op tegen SC Cambuur, zijn toekomstige werkgever, en ook FC Groningen-huurling Thomas Bruns wacht een saillant treffen.

De 27-jarige Tukker staat zaterdag en dinsdag tegenover zijn eigenlijke werkgever Vitesse en kan de Arnhemmers flink dwarszitten. "Ik wil Vitesse uitschakelen. Dat ik dan zo volgend seizoen Europees voetbal kan mislopen, klopt. Maar ik ben topsporter en wil gewoon winnen", kondigt hij aan in gesprek met de Gelderlander. "Ik ben ervan overtuigd dat we thuis winnen. Dan wordt het dinsdag in Arnhem vechten om te overleven."

Of Bruns komend seizoen terugkeert in Arnhem, is bovendien nog maar de vraag. De middenvelder staat nog tot medio 2021 onder contract bij Vitesse, maar vervulde tijdens de eerste seizoenshelft een bijrol in De Gelredome. "Dat ga ik niet weer doen. Na de play-offs gaan we met Vitesse om de tafel zitten. Als er geen perspectief is, dan wil ik elders voetballen."