'Robin van Persie zou hier goed passen, het is een vurige wens van de club'

'Robin van Persie zou hier goed passen, het is een vurige wens van de club'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 15:16za 18-05-2019 om 15:16

Ricardo Moniz wil trainer van Excelsior blijven. Dat laat de geboren Rotterdammer weten in De Telegraaf. Moniz stapte anderhalve maand geleden in als opvolger van Adrie Poldervaart.

Moniz draait er niet omheen: het liefst staat hij ook volgend seizoen aan het roer bij Excelsior. "Ik vind het een eer om in de Eredivisie te mogen werken. De voorwaarde van het bestuur is wel dat ik er eerst voor moet zorgen dat we erin blijven, voordat we over een nieuwe job gaan praten", zegt de trainer. "Een legitieme afspraak. Misschien ben ik achteraf toch niet hun type trainer."

Als Moniz trainer blijft, dan wil hij zich met de hele club gaan bemoeien. "Ik vind dat een hoofdtrainer eigenlijk de gehele technische lijn moet bewaken. Vanaf de jongste jeugd tot het eerste elftal. Daar heb je goede jeugdtrainers voor nodig", zegt hij. Aan ambities geen gebrek. "Robin van Persie zou hier goed passen. Het is een vurige wens van de club. Alleen: hij heeft zich uitgesproken voor Feyenoord."

Excelsior, dat het reguliere Eredivisie-seizoen afsloot met een zestiende plaats, moet vanaf zondag proberen het vege lijf te redden in de play-offs. In de halve finale is RKC Waalwijk de tegenstander.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Moniz de juiste trainer voor Excelsior?

(937 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws