Van Persie deelt fraaie anekdote over Van Gaal: Louis is een rare vogel

Van Persie deelt fraaie anekdote over Van Gaal: "Louis is een rare vogel"

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 15:44za 18-05-2019 om 15:44

Louis van Gaal zag het in de zomer van 2012 aanvankelijk niet zitten in Robin van Persie als spits van het Nederlands elftal. Dat vertelt de aanvaller, die in gesprek met FOX Sports een fraaie anekdote over de voormalig bondscoach deelt.

Van Gaal keerde na het mislukt verlopen EK 2012 terug bij Oranje. "Hij nam me apart en zei: Robin, jij bent mijn derde of vierde spits", vertelt Van Persie. Ik zeg: oké, wie zijn mij concurrenten? Hij noemde er drie op en toen zei ik: oh, dat gaat wel lukken. 'Dus jij denkt dat je mijn eerste spits kan worden?', reageerde hij. Ja, dat denk ik. 'Dus jij blijft?' Ja, natuurlijk. Sowieso blijf ik, het is mijn land."

Van Persie speelde niet tegen België (4-2 nederlaag), maar maakte medio augustus de overstap naar Manchester United. "De eerste keer dat we daarna moesten verzamelen bij Oranje scoorde ik dat weekend daarvoor een hattrick tegen Southampton. Ik kwam binnen en hij zei: goedemiddag, jij speelt aankomende vrijdag. Ik zei: oh, dat is snel gegaan. Van vierde, derde, naar eerste spits."

"Hij zei: Ja, doe het maar gewoon goed dan mag je misschien blijven staan. Dát is ook Louis. Bij hem kun je het elke dag weer verdienen", aldus de 35-jarige aanvaller. "Dat is ook met andere spelers zo gegaan. Hij houdt iedereen messcherp. Louis is een rare en bijzondere vogel, maar dat ben ik ook. Hij is een genius in zijn werk, vraagt het uiterste. Maar heeft ook heel aparte dingen natuurlijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws