'Raiola wil enorme commissie en vertraagt transfer van De Ligt naar Barcelona'

'Raiola wil enorme commissie en vertraagt transfer van De Ligt naar Barcelona'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 16:24za 18-05-2019 om 16:24

In Spaanse media is veel aandacht voor de rol van Mino Raiola in de mogelijke toptransfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar FC Barcelona. Mundo Deportivo brengt zaterdag naar buiten waarom er een kink in de kabel is gekomen.

RAC1 meldde vrijdag al dat Raiola de vraagprijs de lucht in heeft gegooid. Volgens Mundo Deportivo vormt de commissie die de machtige zaakwaarnemer wil ontvangen het grootste struikelblok. De Nederlander met Italiaanse roots eist acht tot tien miljoen euro voor zijn aandeel in de deal. Dat is meer dan tien procent van de transfersom van zeventig miljoen en Barça om veel te gortig.

De onderhandelingen zitten vast, maar de Spaanse kampioen is nog hoopvol doordat De Ligt zélf naar Camp Nou wil. Juventus, Bayern München en Paris Saint-Germain zitten evenwel op het vinkentouw. MD baalt van de rol van Raiola en wijst op het feit dat hij eerder Justin Kluivert naar AS Roma bracht, hoewel vader Patrick hem dringend adviseerde bij Ajax te blijven.

Ook haalt de Catalaanse sportkrant het verschil met Frenkie de Jong aan. De middenvelder drong er bij zaakwaarnemer Ali Dursun op aan de deal met Barça rond te maken, terwijl De Ligt Raiola alle ruimte geeft om het onderste uit de kan te halen. Uiteindelijk moet de voorkeur van de verdediger dus wel de doorslag geven.

Overigens kreeg Raiola onlangs een wereldwijde schorsing van de FIFA. Dat lijkt de zaakwaarnemer er niet van te weerhouden om op de achtergrond aan de touwtjes te trekken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws