'Van Dijk en De Ligt twee van beste verdedigers ter wereld, lastig voor mij'

'Van Dijk en De Ligt twee van beste verdedigers ter wereld, lastig voor mij'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 16:34za 18-05-2019 om 16:34

Nathan Aké rekent deze zomer tijdens de eindronde van de Nations League niet op een basisplaats bij het Nederlands elftal. De 24-jarige verdediger van Bournemouth weet Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt voor zich in de pikorde.

"Onze verdediging is erg sterk", zegt Aké op de website van de Premier League-club. "Van Dijk en De Ligt zijn twee van de beste centrale verdedigers van de wereld. Het is lastig voor me om een basisplek te bemachtigen. Ik probeer nu veel van hen te leren op de training. Ik wil beter worden en er klaar voor zijn als ik de kans krijg."

Aké ziet Van Dijk als zijn voorbeeld bij Oranje. "Ik kan veel van hem opsteken, zeker op het gebied van leiderschap. Virgil is de grote leider in ons team en bij Liverpool. Op dat vlak kan ik nog beter worden. Ik moet ook meer een leider worden."

Oranje neemt het in de halve finale van de Nations League op tegen Engeland op 6 juni. Als de formatie van bondscoach Ronald Koeman aan het langste eind trekt wacht drie dagen later de winnaar van het duel tussen Portugal en Zwitserland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws