Trefzekere Robben neemt afscheid met titel, Champions League voor Bosz

18-05-2019 17:19 Laatste update: 17:35
47

Bayern München heeft zich zaterdag voor de zevende keer op rij en de 29ste keer in de clubhistorie tot kampioen van Duitsland gekroond. Mede door goals van de afscheid nemende Arjen Robben en Franck Ribéry werd Eintracht Frankfurt met 5-1 verslagen. Peter Bosz gaat met Bayer Leverkusen de Champions League in.

Bayern speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen RB Leipzig, waardoor de titelstrijd met Borussia Dortmund pas op de slotdag werd beslist. De ploeg van coach Niko Kovac verdedigde een voorsprong van twee punten op de rivaal en kwam tegen Frankfurt uitstekend uit de startblokken. Al na vier minuten was het feest in de Allianz Arena door een goal van Kingsley Coman. Der Rekordmeister bleef aandringen en stichtte gevaar via Gnabry, Alaba en Lewandowski.

Een treffer bleef uit en dat leek Bayern kort na rust nog even te kunnen opbreken. Sebastién Haller, net ingevallen, tekende al snel in de tweede helft voor de gelijkmaker: 1-1. Bayern stelde echter razendsnel orde op zaken. David Alaba tekende voor de 2-1 en Renato Sanches zorgde niet veel later voor de beslissing. Ribéry en Robben maakten daarna hun opwachting en zetten hun laatste wedstrijd voor de Duitse topclub luister bij met een goal: 5-1. Voor de Nederlander was het zijn 99ste doelpunt in de Bundesliga. Hij kreeg nog enkele mogelijkheden op nummer 100, maar dat lukte net niet.

Voor Dortmund waren de druiven zuur. Die Schwarzgelben vochten voor hun laatste kans, maar een 0-2 overwinning bij Borussia Mönchengladbach was niet genoeg. Jadon Sancho en Marco Reus maakten de doelpunten.

Champions League voor Bosz
Peter Bosz beleefde een uitstekende slotdag met Bayer Leverkusen. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg overtuigend met 1-5 zegevieren bij Hertha BSC. Leverkusen stijgt daardoor ten koste van Gladbach naar plek vier en kwalificeert zich voor de Champions League. Toen Bosz aantrad stonden Die Werkself nog negende. Kai Havertz, Lucas Alario (3) en Julian Brandt scoorden.

Glansrol Weghorst
Ook voor Wout Weghorst was er succes. De Nederlandse spits stond met een hattrick aan de basis van de monsterzege van VfL Wolfsburg op FC Augsburg: 8-1. Wolfsburg eindigt als zesde en mag naar de Europa League. Weghorst scoorde de eerste twee doelpunten voor Wolfsburg en completeerde zijn hattrick tien minuten na rust. Hij besluit het seizoen met zeventien competitietreffers.

VfB Stuttgart speelde met 0-0 gelijk bij Schalke 04 en moet nog twee duels spelen voor handhaving op het hoogste niveau. Ook de club uit Gelsenkirchen kende een teleurstellend jaar en eindigt als veertiende.