Martens in Champions League-finale geen partij voor Lyon en Van de Sanden

Martens in Champions League-finale geen partij voor Lyon en Van de Sanden

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 20:07za 18-05-2019 om 20:07

Olympique Lyon heeft voor de zesde keer de Champions League voor vrouwen gewonnen. De ploeg van Shanice van de Sanden was een paar maten te groot voor het FC Barcelona van Lieke Martens: 4-1.

Naast Van de Sanden en Martens kwam in het Hongaarse Boedapest nog een Nederlandse binnen de lijnen. Stefanie van der Gragt mocht in de slotfase invallen namens Barça. De Champions League-finale was toen echter al lang en breed gespeeld.

De Noorse vedette Ada Hegerberg (23) was de absolute uitblinker in Boedapest. Binnen een half uur had ze drie keer gescoord. Dzsenifer Marozsán tekende op aangeven van Van de Sanden voor de 1-0 namens Lyon, waarna Hegerberg een hattrick maakte. Van de Sanden gaf bij één van de drie Hegerberg treffers haar tweede assist. Asisat Oshoala redde in de slotfase nog de Barça-eer: 4-1.

Met de zege onderstreepte Lyon zaterdagavond de ongekende dominantie in het internationale vrouwenvoetbal. In 2016, 2017 en 2018 ging de Champions League ook al naar de Franse grootmacht. Van de Sanden, Martens en Van der Gragt kunnen zich nu richten op het WK van komende zomer in Frankrijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws