FC Utrecht boekt comfortabele zege en neemt voorschot op finale play-offs

18-05-2019 20:20
52

FC Utrecht houdt zicht op een Europees ticket. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo in de halve finale van de play-offs leverde geen problemen op: 0-2.

De wedstrijd in het matig gevulde Polman Stadion ging in de eerste helft gelijkop. Utrecht was de bovenliggende partij, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen en moest uitkijken voor Adrian Dalmau, die woensdagavond het reguliere Eredivisie-seizoen afsloot met een hattrick.

In de laatste tien minuten voor rust maakte FC Utrecht het verschil. Riechedly Bazoer werd gehaakt en scheidsrechter Siemen Mulder wees gedecideerd naar de stip. Simon Gustafson, die wachtte op een beweging van Heracles-keeper Janis Blaswich, maakte vervolgens geen fout: 0-1.

Na veertig minuten verdubbelde Utrecht de voorsprong. Cyriel Dessers kopte raak uit een slecht verdedigde vrije trap. Het was de tweede treffer in drie dagen van de Belgische spits, die mede door het grote aantal blessures bij Utrecht het vertrouwen krijgt van trainer Dick Advocaat.

Na rust gingen de fittere bezoekers op zoek naar de 0-3 tegen Heracles. De derde goal viel echter niet. Aanstaande dinsdag is de return in Stadion Galgenwaard. De winnaar van de halve finale ontmoet Vitesse of FC Groningen in de eindstrijd van de play-offs om Europees voetbal.