'Plezier kwijt. Niet door Oranje, maar door de manier van werken bij Studio Sport'

'Plezier kwijt. Niet door Oranje, maar door de manier van werken bij Studio Sport'

18-05-2019 20:40
24

Bert Maalderink was jarenlang de vaste Oranje-volger van de NOS, tot vorig jaar oktober. Sindsdien 'doet' Jeroen Stekelenburg het Nederlands elftal. Maalderink noemt het 'een optelsom van grote en kleine dingen'.

"Er waren wat akkefietjes en vorig jaar zomer heb ik tegen de hoofdredactie gezegd dat ik wel wilde stoppen met Oranje", vertelt de verslaggever aan het Algemeen Dagblad. "Ik was het plezier kwijt. Dat lag niet aan Oranje maar aan de manier van werken bij Studio Sport."

"Ik hoorde zestien jaar bij de entourage van Oranje, maar had het gevoel in een bijrol te belanden. Was het anders ingericht dan was ik doorgegaan", vervolgt Maalderink, die er verder niets over kan zeggen. "We hebben afgesproken dat ik nu geen Oranje doe. In elk geval tot na de zomer niet. Maar het is geen gelopen koers."

Onlangs kwam Maalderink weer in de picture bij een persconferentie van PSV-trainer Mark van Bommel. "Ik vind dat mensen moeten zeggen wat ze vinden. Dat doen ze vaak niet en ik probeer ze zover te krijgen dat ze dat wel doen. Prikkelen helpt. Dan worden mensen vaak boos en gaan ze wél dingen zeggen."