Werder-legende (40) weet maar niet van ophouden en plakt er nog een jaar aan vast

Werder-legende (40) weet maar niet van ophouden en plakt er nog een jaar aan vast

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 20:59za 18-05-2019 om 20:59

Claudio Pizarro gaat toch nog een jaar langer door bij Werder Bremen. De Peruviaanse spits, die een heldenstatus heeft aan de Weser, maakte vlak voor de wedstrijd tegen RB Leipzig (2-1) bekend dat hij zijn contract heeft verlengd en bekroonde dat nieuws vlak voor tijd met de winnende goal.

Pizarro is ondertussen veertig jaar oud, maar wil van stoppen nog niet weten. De aanvaller, die na Robert Lewandowski de vaakst scorende buitenlander in de Bundesliga is, plakt er nu toch weer een jaar aan vast. Dat de Peruviaan nog altijd belangrijk is voor Werder bewees hij in het duel tegen RB Leipzig. Vlak voor tijd maakte hij de winnende goal, waardoor de ploeg van Davy Klaassen het seizoen afsluit als achtste.

De Duitse krant Bild maakt bekend dat de contractvoorwaarden van Pizarro gelijk blijven. Dat betekent dat hij met een bedrag van 300 duizend euro per jaar een 'relatief laag' salaris ontvangt, maar dat hij hoge premies krijgt wanneer hij wedstrijden speelt en doelpunten maakt.

Volgend seizoen kan Pizarro nog een record toevoegen aan zijn al imposante erelijst. Als de Peruviaan in actie komt is hij de oudste veldspeler die in actie komt tijdens een Duitse competitiewedstrijd. Hij speelde in Duitsland bij FC Köln, Bayern München en Werder Bremen en heeft tot op heden al 470 Bundesliga-wedstrijden achter zijn naam staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws