Bosz over Frenkie de Jong: Het was een ramp als we elf-tegen-elf wilden spelen

Bosz over Frenkie de Jong: "Het was een ramp als we elf-tegen-elf wilden spelen"

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 20:57za 18-05-2019 om 20:57

Het was in sommige situaties 'een ramp' om met Frenkie de Jong te trainen. Dat stelt Peter Bosz. In zijn enige seizoen als Ajax-trainer brak de middenvelder, die in de zomer voor een recordbedrag van 86 miljoen euro naar FC Barcelona verkast, niet door.

"Ik vind dan ook dat hij een fantastische ontwikkeling heeft doorgemaakt", zegt Bosz in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik heb heel veel met hem gezeten, met hem en Daley Sinkgraven, toen die nog op het middenveld speelde. Met die twee op het middenveld werden we gewoon overlopen. Ze waren alleen maar bezig met balbezit. De balans klopte niet."

Bosz zag in het seizoen 2016/2017 dat De Jong aan de bal 'geweldige kwaliteiten' had. "Het was een ramp als we elf-tegen-elf wilden spelen, met de basis tegen de wissels, en Frenkie zetten we centraal achterin bij de wissels. Dan liep hij ook gewoon zo vier of vijf man voorbij. Dat was dan niet bepaald wedstrijdgericht trainen, want bij tegenstanders kwamen we die spelers nooit tegen."

De Jong heeft het niveau voor Barcelona, verwacht de huidige trainer van Bayer Leverkusen. "Maar dat betekent niet dat hij het daar klakkeloos gaat maken. Dat hangt van zo veel factoren af. De concurrentie zal daar moordend zijn, met Busquets, met Arthur, gewoon ook een heel goede voetballer. Ik hoop echt dat hij gaat spelen. Hij is nog te jong, moet zich nog doorontwikkelen. Tussen allemaal heel goede spelers kan hij de volgende stap maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws