Lyon legt lot in handen van voormalig Barça-back en vrijetrappenkoning Juninho
Sylvinho als assistent bij Inter

Lyon legt lot in handen van voormalig Barça-back en vrijetrappenkoning Juninho

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 07:06zo 19-05-2019 om 07:06

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 07:11zo 19-05-2019 om 07:11

Sylvinho wordt de nieuwe trainer van Olympique Lyon. Dat bevestigde voorzitter Jean-Michel Aulas na het Ligue 1-duel met Caen (4-0). De 45-jarige Braziliaan neemt het stokje over van Bruno Genesio. Clubicoon Juninho Pernambucano is de nieuwe technisch directeur.

Memphis Depay en Kenny Tete kregen ruim een maand geleden te horen dat Genesio na het einde van het seizoen vertrekt bij Lyon. De aanvaller had een haat-liefdeverhouding met de 52-jarige Fransman, die hem dit seizoen geregeld op de bank hield, maar de laatste weken wel weer een beroep op de Oranje-international deed. Memphis leidde Lyon met twee goals langs Caen.

Sylvinho heeft als speler een verleden bij onder meer Corinthians, Arsenal en FC Barcelona. Hij werd na zijn carrière in 2011 assistent-trainer bij Cruzeiro en vervulde diezelfde functie ook bij Internazionale en het Braziliaans elftal. De voormalig linksback werd vorige maand nog aangesteld als coach van het olympisch team van Brazilië, maar vertrekt nu dus al naar Lyon.

Bij de Franse club krijgt Sylvinho steun van landgenoot Juninho. De voormalig middenvelder, bekend om zijn fabelachtige vrije trap, speelde tussen 2001 en 2009 voor Lyon. Hij kwam tot veertig interlands voor Brazilië.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws