Ajax-fans prikken 'door hetze heen': 'Hele trieste, doorzichtige vertoning'

Ajax-fans prikken 'door hetze heen': 'Hele trieste, doorzichtige vertoning'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 08:00zo 19-05-2019 om 08:00

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 08:14zo 19-05-2019 om 08:14

DuBlanqeBogarde is volledig overtuigd geraakt van Erik ten Hag. Het twitterfenomeen, fervent Ajacied, hekelt in gesprek met Voetbal International de hetze tegen de trainer, die dit seizoen de landstitel en de KNVB Beker naar Amsterdam bracht.

"Ik heb hem in het begin weleens bootleg-Guardiola genoemd, een soort Guardiola-light, maar dat heb ik al helemaal teruggenomen. Hij heeft me echt overtuigd", zegt DuBlanqeBogarde tegen VI. "Ook ik was aanvankelijk sceptisch, maar hij heeft het uitstekend gedaan. Gewoon een vakman, vanaf het begin van het seizoen zag je Ajax wat anders spelen. Hij is rechtlijnig, af en toe te star, maar dat vind ik wel mooi."

DuBlanqeBogarde spreekt zich regelmatig uit over de hetze die door bepaalde media tegen de Ajax-trainer wordt gevoerd. "Een hele trieste, doorzichtige vertoning. Ik ben zelf ook niet roomser dan de paus en heb voor zijn komst ook genoeg kritiek gehad, maar wel altijd op luchtige wijze. Als je je in allerlei bochten gaat wringen om maar niet Ten Hag de credits te hoeven geven, dan prikken mensen daar vanzelf doorheen."

"Dat is dus een mooie bonus van het succes van Ajax en Ten Hag: supporters weten nu waar ze wel en niet moeten zijn voor reële, niet-gekleurde berichtgeving", besluit de koning der voetbaltwitteraars.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws