Ten Hag en Ajax 'gaan vechten voor elke speler': Ik ken de wens van Hakim

Ten Hag en Ajax 'gaan vechten voor elke speler': "Ik ken de wens van Hakim"

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 09:20zo 19-05-2019 om 09:20

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 18:44zo 19-05-2019 om 18:44

Ajax-trainer Erik ten Hag bewaart nog steeds een bittere nasmaak aan de Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur. Het drama van Ajax begon na een uur spelen, toen Matthijs de Ligt en Daley Blind uit positie liepen en zich lieten verrassen in de counter.

Dit rekent Ten Hag zichzelf aan, vertelt hij aan de NOS. "Om dat nog aan te sturen op dat moment, is bijna onmogelijk. Maar de coach moet zorgen dat ze dat niet hadden gedaan", toont de 49-jarige Tukker zich schuldbewust. Ten Hag kreeg na de wedstrijd kritiek van analist José Mourinho, die vond dat Ajax van zijn kenmerkende filosofie af had moeten wijken en de wedstrijd zakelijker uit had moeten spelen, maar de Ajax-trainer is het daar niet mee eens. "Nee, je moet altijd dichtbij jezelf blijven."

Ten Hag kijkt al uit naar het volgende seizoen en hoopt een groot deel van de selectie dan weer terug te zien. "Of de leegloop mee gaat vallen? We gaan er hard aan werken, om dat niet te laten gebeuren." Interviewer Joep Schreuder vraagt of Ajax erin zal slagen om Hakim Ziyech te behouden, maar de trainer laat niet in zijn kaarten kijken. "We zullen vechten voor iedere speler. Maar ik begrijp het ook als spelers stappen willen maken. Ik ken de wens van Hakim, maar ik weet ook nog van vorig seizoen dat het ideale plaatje voorbij moet komen voordat hij de stap zet. En wij zullen ons plaatje ook weer presenteren."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is Ten Hag de beste trainer in de Eredivisie?

(17550 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws